14 Ocak 2014 Salı

Ayran Çorbası


Halk arasında bilinen bir sürü ismi var ama tek bildiğim çok sevdiğimiz ve adının ayran çorbası olduğu, biz sürekli yaparız ve yapınca haftalarca yeriz o kadar çok yapıyoruz anlayacağınız.
Rahmetli halam sarma yapınca 10 kiloluk tencerelerle yapardı ve bütün kardeşlerine getirirdi o misal bizde yapınca tüm amcalara götürüyoruz.
**
Kısaca yapılışına geçeyim zaten çok basit;
Buğdayı haşlayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz buğdaylar tane tane olacak diye birşey tabi ki yok patlakta olabilir hani kapattıktan sonra nane koyup karıştırıyoruz naneler hazır paket değil de doğal olursa çok daha iyi olur, sonra yoğurta katıyoruz.
Nohut katanlar da oluyor ya da mısır ama bizim yöremiz bunu yapıyor ya da annem bilemiyoruum :)
Afiyet olsun.

Bir de keşkek diye birşey var hangi yörenindi bilmiyorum ama bir yaz düğünün de yedim evet evet Ada'da bir yaz düğününe rastgele davetliydik,
Davet demişken kot kapri ile katıldığım bir davetti üstelik o düğün de gelin tam 6 kez kıyafet değiştirdi çok şaşırmıştım keşkek olayına geçersem çok heyecanlanmıştım damak tadıma uymadığından yine yiyemediğim bir şeydi ve ertesi gün yemekler yetmedi nasıl sevmezsiniz demişti yani çok seveni var!
hım :)

4 yorum:

  1. Ben bu çorbayı biliyorum :)) Çok da severim..Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Biz bu çorbadan yapmayız ama bulunduğumuz yörede dövme çorbası diye geçiyor. Farklı bir tadı var seviyorum bu çorbayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dövme ilginçmiş ilk kez duydum :) Sevilmeyecek gibi değil ama

      Sil